Nov 6, 2012

Lomo 108

Αγοράζεις...
 ..λίγο διάθεση κάθε μέρα πριν πας για δουλειά βλέποντας πρωινές εκπομπές ή επιλέγοντας με σοφιστικέ ύφος τον καφές της αρεσκείας σου στη πολυμηχανή που με δόσεις αγόρασες. -\Πίνεις θάνατο αλλά το κάνεις με στυλ.\- Ακούγοντας κλαρίνα στο αυτοκίνητο σου και το βλέμμα σου αγναντεύει το χάος σαν να σε ταξιδεύει η Ωδή στη Χαρά  του Φρήντριχ Σίλερ (φυσικά γνωστότερη ως έργο του Μπετόβεν) ή το  O fortuna από την Carmina Burana του Carl Orff. Κι ο χάρος στο τιμόνι σου...











Είσαι εργάτης, αχθοφόρος, σερβιτόρος, υπάλληλος της πλάκας αλλά οι "ευθύνες" που σου ανέθεσαν σε μετέτρεψαν αυτομάτως σε Υπεύθυνο - Προϊστάμενο. Και σκίζεις τους συναδέλφους σου όποτε και όσο μπορείς.. 
Είσαι γιατρός με πτυχία αγορασμένα από βαλκανικές χώρες αλλά το ταλέντο σου στην χειρουργική σε κάνει αυτομάτως underpaid οπότε το φακελάκι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσεις απρόσκοπτα το λειτούργημά σου.
Είσαι αστυνομικός.. Προστάτης των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου. Υπερασπιστής των αδυνάτων, των νόμων, του καλού και του σωστού. Νιώθεις σαν το ζορό, ειδικά όταν φοράς την μάσκα σου.. 

Καταλαβαίνεις που το πάω;

Είσαι άνθρωπος αλλά μόνο έτσι δεν συμπεριφέρεσαι.. Κατηγορείς τα ζώα ενώ εσύ είσαι το μεγαλύτερο.. Το πιο μοχθηρό..

Μειώνεις / Γειώνεις τους γύρω σου είτε για να νιώσεις ανώτερος, είτε γιατί η ψυχοσύνθεσή σου στο επιβάλλει. 

Είσαι νοήμον ον ρε. (Όπως κάθε ζωντανός οργανισμός σε αυτό το πλανήτη άλλωστε κι ας διαφωνούν οι φανατισμένοι "χριστιανοί".. Να!!!@#&%$#!) Φέρσου ανάλογα..
Μάθε να σέβεσαι..

Βράχος Ακροκορίνθου, Αρχαία Κόρινθος,

No comments:

Post a Comment