Oct 14, 2012

Lomo 104

Ανάπτυξη ή καταδίκη. Η ατέρμονη προσπάθεια του ανθρώπου για ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου της ζωής, αφήνει ανεξίτηλα σημάδια στη φύση η οποία μάταια ίσως, προσπαθεί να επιβάλλει μια νέα ισορροπία

Αυτή η συνεχής μάχη των δύο κυρίαρχων δυνάμεων ξεπερνά πολλές φορές τα όρια. Η μία πλευρά να επιχειρεί να επιβληθεί στο συνολικό παράγοντα ζωής με αυτοκαταστροφικές, σε βάθος χρόνου και ως προς το σύνολο της ανθρωπότητας, διαδικασίες ενώ από την άλλη η φύση να παλεύει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα με σκληρό και άμεσο τρόπο.

Κι αυτή η ισορροπία αργεί επειδή ο άνθρωπος βρίσκει τον τρόπο να αμυνθεί σε κάθε της χτύπημα δίνοντας άθελά του την ευκαιρία στην φύση να προετοιμάσει μία πιο σφροδρή επίθεση και αυτός ο φαύλος κύκλος δεν τελειώνει ποτέ. 

 Μόνο όταν θα έχετε κόψει και το τελευταίο δέντρο. 
Μόνο όταν θα έχετε δηλητηριάσει και το τελευταίο ποτάμι. 
Μόνο όταν θα έχετε ψαρέψει και το τελευταίο ψάρι. 
Μόνο τότε θα καταλάβετε ότι τα λεφτά δεν τρώγονται.
                                                      *Ινδιάνικη Προφητεία


Λέξεις και σκέψεις από ένα ιδιαιτέρως κοντινό πρόσωπο που ευτυχώς εκπέμπει στο ίδιο μήκος κύματος. <3

".. Κοιτάζοντας αυτό το απέραντο και μυστηριώδες γαλάζιο που ονομάζουμε θάλασσα και ενώνεται τόσο αρμόνικα με την στεριά αναρωτιέμαι αν ποτέ αυτός ο τόπος θα βρει την ηρεμία και την γαλήνη που χρειάζεται.

Σαν μουντζούρα σε έκθεση αριστούχου μαθητή που χαλάει την αισθητική και μόνο του οπτικού σου πεδίου ξεπηδάνε οι ανθρώπινες παρεμβάσεις και αυτό ονομάζεται «εξέλιξη». Χωρίς να υπολογίζουμε τα υπόλοιπα όντα αυτής της αλυσίδας, προκαλούμε την καταστροφή παραπλανώντας τον ίδιο μας τον εαυτό ότι αυτό είναι το καλύτερο για μια άνετη ζωή.

Αγνοώντας τις ανάγκες της φύσης και προσθέτοντας συνεχώς καινούριες στην καθημερινή απληστία μας ρημάζουμε ότι πιο αγνό κι όμορφο μας έχει απομείνει. Αφού λοιπόν μαυρίσαμε τις ψυχές μας και νεκρώσαμε το πνεύμα μας σαν άβουλα όντα δίχως νοημοσύνη, αναζητούμε κάθε είδους απόλαυση στην ύλη! Κάνοντας μας ακόμα πιο άπληστους, πεινασμένου και μολυσμένους από τον ιό της ακόρεστης μανίας για «εξέλιξη».."
 TrendoSkylo
 

No comments:

Post a Comment