Sep 30, 2012

26 / 52 Halfway There

image preview

Τα καταφέραμε και φτάσαμε στα μισά της διαδρομής για το project 52 Weeks και πρέπει να το γιορτάσουμε. Ανεβάζουμε λοιπόν ένα εορταστικό post με μουσική, φαΐ, αλκοόλ και κάπου τριγυρίζει και λίγο γλυκό.. 


ps: Μακρυά από τα σπανακοπιτάκια.. Δεν μου φαίνονται και τόσο σόι..

Πρώτα απ' όλα μουσική. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι να βάλω για την συγκεκριμένη περίπτωση οπότε θα προσθέσω 2-3 να διαλέξει ο καθένας ότι θέλει.

Μουσική επιλογή number one. 


Μουσική επιλογή number two.

Μουσική επιλογή number three και τέλος.. 

και τώρα είμαστε στο ανάλογο Mood για να προχωρήσουμε παρακάτω..

So..

Γιατί ξεκίνησα το 52 Weeks; 

Το 52 weeks ξεκίνησε για διάφορους λόγους. Ο βασικότερος από αυτούς ήταν ότι ήθελα να ξεπεράσω μία φάση Photographer's Block οπότε χρειαζόμουν μία μόνιμη στήλη που να με "υποχρεώνει" να βγάζω φωτογραφίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αν και το project κουτσά στραβά προχωράει δεν νομίζω ότι έχω ξεπεράσει αυτή τη φάση ακόμα. :P  Το παλεύω βέβαια..

Αν και στην αρχή σκεφτόμουν να συγκεντρώσω συγκεκριμένου ύφους υλικό, επέλεξα να χαλαρώσω λίγο τους όρους που εγώ ο ίδιος είχα θέσει, ώστε να παρουσιάσω μία σειρά από ανεξάρτητες εικόνες που να αντιπροσωπεύουν ή/και να περιγράφουν το mood στο οποίο βρίσκομαι την κάθε εβδομάδα.
 Ανάλογα με τα οπτικά ή άλλα ερεθίσματα, φωτογράφιζα εντός ή εκτός σπιτιού και κυρίως χωρίς να σκέφτομαι κάτι συγκεκριμένο. Στο 52 Weeks δεν με ενδιαφέρει η αιτιολόγηση μέσω εικόνας αλλά η ίδια η εικόνα. Τυχαία στη λήψης της και χωρίς ιδιαίτερα μηνύματα .
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε αρκετά posts το βασικό στοιχείο ήταν το κείμενο, ενώ η φωτογραφία ήταν το βοηθητικό μέσω το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να ολοκληρώσει την εικόνα του άρθρου.  Σε κάποια άλλα όμως η φωτογραφία αποτελούσε το βασικό ή και το μόνο στοιχείο τους. Εκείνα τα άρθρα μπορούν να θεωρηθούν ελευθεροθεματικά.. 

Γράψιμο - σβήσιμο σπάσιμο κτλ ...

26 άρθρα = 26 εβδομάδες. Δεν κύλησε τόσο απλά όπως το παρουσιάζω. Κάποιες βδομάδες ήταν ορφανές από Posts ενώ κάποιες περιείχαν περισσότερα ώστε να καλυφτούν τα κενά. Στην αρχή νόμιζα ότι θα μπορούσα ν ξεπετάξω κάθε άρθρο χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Στην πορεία όμως βρήκα μπαστούνια. Για κάθε δημοσίευση που ολοκληρωνόταν, υπήρχαν σίγουρα 1-2 απόπειρες που κατέληγαν στο καλάθι των αχρήστων και έτσι κατέληξα να έχω πιο πολλά πρόχειρα από δημοσιευμένα άρθρα.
hardware may fail
Hardware may fail.

Και εκεί που πληκτρολογώ για το 22 / 52 HDR? No Thanks! νιώθω το πλήκτρο Α να μου κάνει νερά. Αλλά λόγο του ότι με είχε συνεπάρει η όλη διαδικασία ανεβάζω ρυθμούς και τσουπ..! Ή μάλλον "crack".. Μου μένει το πλήκτρο αμανάτι. Εκείνη τη στιγμή θόλωσα και μου ήρθε να πετάξω το laptop από το παράθυρο. 2-3 βαθιές αναπνοές και κατάφερα να βρω ένα προσωρινό τρόπο να το μπαντάρω για να κάνω τουλάχιστον δουλειά. Αλλά την επόμενη μέρα μας άφησε χρόνους...

Απολογισμός 26 εβδομάδων

  • 20-30 απόπειρες σύνταξης άρθρων
  • 6-7 πρόχειρα αχρησιμοποίητα
  • 40-50 κούπες καφέ (φίλτρου, nescafe, φραπέ, ελληνικό)
  • 10-14 ποτήρια Vodka (Absolut) 
  • 3 "καλά" ποτηράκια Τσίπουρο (μέχρι τώρα τα θυμάμαι)
  • Πολλά γραμμάρια καπνό Old Holborn άσπρο
  • Μπισκότα διάφορα
  • Φιστίκια κρόκερ
  • 6-7 Red Bull
  • 1 σπασμένο πλήκτρο 
  • 1 σπασμένη κούπα
  • και διάφορα άλλα.. 
  • και τα γλυκά/φαγητά για το πάρτυ. Ναι ναι και τα σπανοκοπιτάκια που δεν είναι καλά μετράω..
    (Τάσσοοο, έλα έχω σπανακοπιτάκια.)

Άλλες 26 εβδομάδες

Δεν μπορώ να χαράξω μία συγκεκριμένη γραμμή πλεύσης πάνω στο 52 Weeks γιατί την επόμενη εβδομάδα σίγουρα θα αλλάξω γνώμη και θα πρέπει να αναιρέσω ότι έχω σκεφτεί. Οπότε συνεχίζω το project πάνω στις εξής βασικές αρχές:

  1. Φωτογραφία. Το βασικό είναι να υπάρχει εικόνα. Ελεύθερο θέμα χωρίς ιδιαίτερη εφαρμογή σε κανόνες. Ότι βλέπω απλά με κάποιες διορθώσεις ίσως στην προοπτική. 
  2. Ψηφιακή λήψη.  Ο κανόνας αυτός ξεκαθαρίζει πως δεν επιτρέπεται η χρήση σκαναρισμένων  Lomo σε αυτό το Project, αλλά επιτρέπεται η ψηφιακή αναπαράσταση τέτοιων εικόνων. Επομένως επιτρέπεται η επεξεργασία παντός τύπου (HDR, Lomo-like, Vintage, Manipulation etc etc..)
  3. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Νομίζω ισχύει τις περισσότερες φορές στην φωτογραφία τουλάχιστον. Όσο περισσότερο βλέπεις ή φωτογραφίζεις τόσο περισσότερο θέλεις να το κάνεις.. 
Συνεχίζω λοιπόν με αμείωτο κέφι για μισό χρόνο ακόμη. Αν και δεν μπορώ να πιστέψω ότι τρέχει ήδη για 6 μήνες.. 
Anyway.. Καλή συνέχεια να έχουμε με "γεμάτες" φωτογραφίες..

Till next week take care and keep Shooting :)

No comments:

Post a Comment