May 26, 2012

8 / 52 Toy Wars: Part I

Ψαχουλεύοντας στην αποθήκη, έπεσα πάνω σε μία κούτα με παιχνίδια. Πολλά από τα οποία είχα ξεχάσει ότι τα είχα κιόλας. Έβγαλα μερικά για να τα επεξεργαστώ και σκέφτηκα γιατί να μην φωτογραφήσω μερικά από αυτά. Όλο αυτό έγινε κυρίως από περιέργεια και για να περάσει κάπως ευχάριστα η ώρα.  "Ήταν δύσκολο πρωινό Σαββάτου και δεν περνούσε με τίποτα". Διάλεξα δύο από αυτά και τα υπόλοιπα τα άφησα μέσα για να τα πάρω κάποια άλλη στιγμή για ανάλογο λόγο.



Και τα δύο είναι παιχνίδια που με εντυπωσίαζαν όταν ήμουν μικρός με το ρομποτάκι (ύψους 40 εκατοστών) να κλέβει πάντα την παράσταση επειδή περπατούσε, μιλούσε και έβγαζε και καπνό από το στόμα. Μου το είχαν φέρει άλλωστε από τη Σιγκαπούρη και εκεί τα παιχνίδια ήταν ανέκαθεν 10 χρόνια μπροστά. Το 2ο παιχνίδι το είχα αγοράσει όταν ήμουν 6-7 χρονών από μία έκθεση δεινοσαύρων στην Αθήνα ή στην Κόρινθο (είχα από τότε μία ψύχωση με τα ερπετά). Αργότερα όμως κατάλαβα ότι δεν αγόρασα το ομοίωμα κάποιου δεινοσαύρου όπως νόμιζα αλλά ένα πιστό αντίγραφο του Godzilla (Gojira για τους Ιάπωνες επομένως πιο σωστό αφού αυτοί τον επινόησαν). Το τέρας που ταλαιπωρούσε τον Ιαπωνικό λαό σε δεκάδες ταινίες. Βέβαια από ένα σημείο και μετά το αξιαγάπητο κατά τα άλλα τέρας πάλευε για να προστατεύσει τον κόσμο από άλλα τέρατα με διάφορες μορφές και μηχανικά τρυπάνια στα χέρια ή με πολλά κεφάλια. (?) Ε ρε φαντασία που έχουν οι Ιάπωνες..

Η μόνη ταινία που θυμάμαι να έχω δει στο παρελθόν και μιλάω για την Ιαπωνική έκδοση φυσικά, είναι το Godzlilla Vs Megalon (Gojira tai Megaro) όπου στο πλάι του Godzilla είχαμε ένα Robot παιχνίδι που γινόταν ένας τεράστιος μαχητής. Ρε κάτι παίρνουν εκεί στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Στην περίπτωσή μου το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είχε ποτέ το ρόλο του καλού όποτε εδώ θα του δώσω μία μικρή ευκαιρία χωρίς να διαλέγω πλευρά..

Ξεκινάμε με το part 1 και θα δούμε πως θα εξελιχτεί.. 








Τέλος πρώτου μέρους.








No comments:

Post a Comment